Meille annettiin viime kerralla yhdeksi tehtäväksi kirjoittaa viikon ajalta tunnepäiväkirjaa. Tehtävä osoittautui siinä mielessä hankalaksi, että aina kun olin päättänyt, että aloitan maanantaina niin unohdin asian totaalisesti ja muistin sen keskiviikkona. Vihdoin viimeinen viikko ennen lähiopetusjaksoa sain päiväkirjan aikaan.:)
Tässä päiväkirjaa. Nimeän tunteen ja mistä syystä tunsin niin.

Maanantai:
 
HARMISTUNUT: Aamulla oli niin kiire (kuten yleensä aina maanantaisin) että myöhästyin jälleen töistä. Harmitti, että vaikka kuinka yrittää tsempata niin jostain syystä aina maanantaisin on vaikea ehtiä ajoissa töihin. Siinä mielessä se helpottaa, että minulla on liukuva työaika, joten olen itse luonut aikataulun, jonka pitäisi toimia. Siksi se niin harmittaakin, kun itse asettaa itselleen tavoitteen ja se ei toteudu.
UTELIAAN HÄMMENTYNYT: Minulle tuli haastatteluun ehdokas lastentarhanopettajan sijaisuuteen. Ehdokas oli niin vaikeasti lähestyttävä että olin uteliaan hämmentynyt siitä, miten hänet olisi saanut kertomaan itsestään enemmän.
TYYTYVÄINEN: Tänään oli päivä jolloin työn määrä oli jotensakin sopiva. Sain kaiken tehtyä mitä pitikin ja töistä lähtiessä olo oli kerrassaan tyytyväinen. Toinen tyytyväisyys asia oli kun kotona odotti yhden kauppaketjun bonustiedote ja bonusta olikin kertynyt enemmän kuin odotin. (Tosin se tarkoitti myös sitä että rahaa oli kulunut enemmän kuin oli tarkoitus....)
HÄKELTYNEEN ILOINEN: Mies soitti, että oli joutunut aamulla kolariin, jossa naapuri oli peruuttanut auton kulmaan niin että se oli mennyt palasiksi. Siinä mielessä hyvä, että kulma oli jo ennestään vähän rikki oman toiminnan seurauksesta. Meni siis toisen vakuutuksesta.

Tiistai

HUVITTUNUT: Joskus aamulla herää todella huvittuneena omille unilleen. Niin tänäkin aamuna. Näin unta että erään diabeetikkolapsen verensokerin mittauslaitteesta oli suora yhteys äitiin. Ei tarvinnut soittaa, jos sokeriarvo oli koholla.
HARMISTUNUT: Olin edellisenä iltana katsellut kalenteria keittiön pöydän ääressä ja siinäpä se sitten oli vielä kun olin jo töissä. Jäi siis kotiin. Olin myös harmistunut, kun ostin liput teatteriin musikaaliin, jota piti mennä katsomaan tyttären kanssa ja unohdin täysin ettei hän olekaan kotona sinä iltana.
YLLÄTTYNYT: Tytär sai postissa Kelalta kirjeen jossa pyydettiin anomaan korvausta eräästä lääkeostosta, josta korvaus oli jäänyt hakematta. Lisäksi kirje oli lähetetty naapurikunnan Kelasta, vaikka meillä ei siihen kuntaan ole mitään yhteyttä.
HUOLESTUNUT: Tyttärellä on jo jonkin aikaa ollut oudon väsynyt olo välillä.

Keskiviikko:

ILAHTUNUT:  Työmatkalla tapasin entisen työkaverin, joka lupasi tulla kanssani katsomaan musikaalia, joten toinen lippu ei mennytkään hukkaan.
HARMISTUNUT: Työkavereita sairastuu. Toiset joutuvat venymään ja jaksaminen vaikeutuu.
YLLÄTTYNYT: Jälleen työmatkalla tapasin toisen entisen työkaverin, joka kertoi että Kirka on kuollut. Olin yllättynyt, koska olimme kuukautta aiemmin olleet työporukalla kuuntelemassa Kirkaa.
TUOHTUNUT: Sain kuulla, että 10 kk ikäinen lapsi, joka oli tulossa hoitoon oli myös vaikeasti allerginen ja infektioherkkä. Tuohduttaa, että vanhemmat eivät ajattele lapsensa parasta. Miksi tehdä lapsia, jos ei niitä jaksa millään hoitaa? Perheellä ei kysymys ainakaan ole rahasta.

Torstai:

HÄMMÄSTYNYT: Työhaastatteluun tuli henkilö, joka paljastui haastattelun aikana kuulovammaiseksi. Hän kertoi, ettei kuule toisella korvalla mitään ja toisella korvalla vain hyvin vähän. Puhetta hän ei kuulemma kuule juuri lainkaan. Silti hän pystyi keskustelemaan lähes normaalisti. Hänen huuliltalukutaitonsa oli loistava. Kuulovamman huomasi vain pienestä artikulaatiovirheestä puheessa.
RASITTUNUT: Kun en osaa päättää kumman kahdesta hyvästä hakijasta valitsisin lastentarhanopettajan tehtävään. Ylipäätään työntekijöiden rekrytoiminen on rasittavaa, kun kaikki on yleensä haastattelussa aika hyviä, mutta itse työntekeminen voi olla jotakin muuta. Täytyy olla hyvä ihmistuntija löytääkseen sopivat ihmiset omaan työyhteisöön.
ÄRSYYNTYNYT: Auton vilkku on ruvennut ärsyttävästi reistailemaan. Silloin kun sen ei pitäisi vilkuttaa minnekään vilkuttaa se oikealle. Se vilkuttaa siis koko ajan joko vasemmalle silloin kun pitää ja muulloin aina oikealle. Välillä vilkku jo toimi paremmin, mutta tänään se reistaili koko ajan!

Perjantai:

HUOJENTUNUT: Sain tehtyä päätöksen työntekijän valinnan suhteen. Sain vielä ilmoitettua niille, jotka eivät tulleet valituksi sekä tietysti sille joka valitiin. Oli mukavaa tehdä ihminen iloiseksi!
HUOLESTUNUT: Tytär lähti pitkälle bussimatkalle ja keli oli varsin heikko. Juuri olin lukenut lehdestä parista kuolonkolarista ja huolestutti päästää tytär matkaan.
HELPOTTUNUT:  Tytär soitti periltä ja oli päässyt sinne turvallisesti.

Lauantai:

RASITTUNUT: Poika sai pitkästä aikaa taas raivarin. ADHD -pojalla on ollut jo jonkin aikaa ihan hyvä kausi, mutta nyt näyttää taas olevan vähän vaikeampaa. Rasittaa, kun mies ei vieläkään ole oppinut ettei tarvitse mennä mukaan raivariin ja itse joutuu sitten toimimaan erotuomarina.
RENTOUTUNUT:  Oli rentouttavaa illalla vaan istua musikaalissa ja nauttia ajattelematta mitään. Samoin kritiikkiolut maistui harvinaisen hyvältä.

Sunnuntai:

ILOINEN: Osasi lähteä illalla baarista ajoissa pois, joten aamulla oli oikein levännyt ja hyvä olo, vaikka olikin illalla istunut pitkästä aikaa baarissa. Jaksoi kohtuullisen hyvin lukea tenttiin.
YLLÄTTYNYT: Poika kävi laskemassa Suomi - slalom kisassa ja sai mustan pinssin, joka kertoi, että oli parhaasta päästä. Olin yllättynyt, että poika kykeni tähän suoritukseen.

Huomasi kyllä, että alkuviikosta oli enemmän tunteita pelissä tai niitä rekisteröi enemmän. Mutta aika tasapaksu viikkokin oli, ei tapahtunut mitään, mikä olisi nostanut kovin suuria tunteita pintaan.