Tämän päivän kohokohta oli epäilemättä tieto, että eka tentti on mennyt läpi ja extra bonuksena vielä hyvä arvosana! En välitä niinkään arvosanoista, mutta kyllähän se aina mieltä ylentää kun huomaa onnistuneensa jossain. Ja mikä tietysti tärkeää se antoi motivaatiota lukea myös seuraavaan tenttiin. Kun opiskelu alkoi näin hyvin tekee mieli myös jatkaa hyvää tahtia. Tämän päivän heikompi fiilis taas syntyi siitä, että eilisen pyörällä kaatumisen seurauksena on olo kuin joku olisi mätkinyt vähän joka paikkaan. Sinänsä mitään suurta vammaa ei onneksi tullut, mutta sen verran ovat lihakset jännittyneet, että nyt särkee joka paikkaa. Että se tästä harjoittelun varjopuolesta......

Tänään seurasin HOJKS:n tekoa, joka oikeastaan oli esiopetussuunnitelman tekoa erityislapselle. Siinä ei sinänsä tullut minulle mitään uutta asiaa, kun olen niitä tehnyt aiemminkin. Mieltäni jäi kuitenkin vaivaamaan se kuinka heikosti päiväkodin henkilökunta oli valmistautunut tilanteeseen. Oli aika kurjaa aloittaa lähestulkoon nollapisteestä, kun molemmat vanhemmat ja kelto olivat saapuneet paikalle. Työntekijä ei ollut vaivautunut edes miettimään etukäteen kyseisen lapsen asioita. Ja sitten hänellä ei edes ollut aikomustakaan kirjata mitään keskustelun aikana. Hän ilmeisesti uskoi hyvään muistiinsa. Pohdimme ohjaavan kelton kanssa, että olisi syytä aluekokouksessa ottaa päiväkodinjohtajille asia esiin. Toiveena, että työntekijät voisivat valmistautua aina etukäteen kun keskustellaan lapsen asioista. Monessa paikassa se varmasti toteutuu, mutta näköjään siinä on edelleen aikamoisia puutteita.

Käytin tänään aikaa myös jälleen kuvien järjestämiseen. Ujutin kuvia läpinäkyviin muovitaskuihin aihepiireittäin ja laitoin niihin nimet ja sivunumerotkin valmiiksi. Sitten vaan alkuun vielä sisällysluettelo, niin kuvakansio alkaa olla valmis. Siitä on varmasti paljon hyötyä. Valmistelin myös ensi viikolla toteutettavaa Kili -ryhmää. Kili on kieli ja liikunta ryhmä, jossa tuetaan kielellisten ja motoristen taitojen kehittymistä.
Tuokiot rakennetaan aina tietyn saman kaavan mukaan, jossa on ensin aloitus, sitten  liikuntahetki  ja  kieleen liittyvä  hetki  ja lopuksi rentoutus. Ensi viikolla olisi tarkoitus vetää yksi tai kaksi sellaista tuokiota.
Huomenna onkin jo perjantai ja ensimmäinen harjoitteluviikko takana. Kivaa on ollut ja innolla odotan ensi viikkoa!